
----> Tidak mengandungi Protien Kompleks (Alpha -casien dan Beta-Casein Protein)penyebab utama alahan----> Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:-
> Protein 2.1 Kali ganda
> Kalsium 2.2 kali ganda
> Zat Besi 2.0 kali ganda
> Potasium 2.1 kali ganda
> Vitamin A 3.8 kali ganda
> Garam Galian 2.0 kali ganda
> Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu
----> Kandungan Asid Lemak Rataian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu----> Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus dan mudah dihadam berbanding susu lembu
----> Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam.
----> Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang berasid
No comments:
Post a Comment